Maathulp

Om het juiste leren handgreepje te kunnen bestellen, moet je twee metingen doen. Namelijk:

  • De breedte van boorgat tot boorgat
  • De dikte van de kast of lade

Hiernaast (/hieronder op je mobiel) kun je jouw twee metingen in millimeters invullen. Vervolgens krijg je te zien welke maat voor jouw greepjes de beste maat zou moeten zijn. Meer informatie over hoe je moet meten vind je hieronder.De beste maat is:

De beste bout is:

Klik op Opslaan, dan worden je gegevens automatisch ingevuld.

Lengte handgreep

De lengte van de handgreep meet je door van boorgat tot boorgat te meten, of door van schroef tot schroef te meten…
Als je de handgreep van je huidige kast of lade loshaalt, dan zitten daar vaak 2 boorgaten in. De lengtemaat die je hierboven invult is de maat van het midden van het ene boorgat naar het midden van het andere boorgat. De lengte in millimeters is het getal dat je hierboven moet invullen.
Bij de meeste kastjes zie je aan de achterkant/binnenkant de schroeven zitten. Als dit het geval is, kun je ook van het midden van de ene schroef naar het midden van de andere schroef meten. Je hebt de handgreep dan niet hoeven loshalen en de lengte aan de achterkant gemeten. Onze ervaring is dat je het beste van boorgat tot boorgat kunt meten, dus even het handgreepje loshalen. Je gaat tenslotte nieuwe leren handgreepjes hierop bevestigen, toch?
Leuk aandachtspuntje is dat het leer kan buigen en een exacte meeting niet nodig is. Het komt dus niet op de millimeter precies aan en de leren handgreep past zich aan door meer of minder te buigen nadat jij het greepje bevestigd hebt. Meet van boorgat/schroef tot boorgat/schroef en dan moet het helemaal goed komen. Mocht je vragen hebben, mail ons dan gerust met je vraag, wij helpen je graag verder.

Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare lengte maten:

  • tussen de 100mm & 130mm: Maat S
  • tussen de 130mm & 150mm: Maat M
  • tussen de 150mm & 170mm: Maat L

De maat S, M of L wordt automatisch voor jou berekend nadat je de lengte en breedte -maat hebt ingevuld. 

handgreep meten

Dikte kast of lade

slotbout leren handgreepjesDe dikte van je kast of lade bereken je voor de juiste lengte van de bouten. Deze bouten sturen wij mee met de leren handgreepjes zodat je de greepjes direct en optimaal kunt bevestigen. Een te korte bout zorgt er namelijk voor dat het niet lukt om de handgreep vast te zetten en een te lange bout steekt er aan de achterkant uit. Beide gevallen zijn niet handig en zien er niet mooi uit. Om die reden zijn de bouten in 3 verschillende lengte verkrijgbaar.

De maatverdeling is als volgt:

  • dunner dan 20mm: 25mm bout
  • tussen 20mm en 25mm: 30mm bout
  • tussen 25mm en 35mm: 40mm bout

Alle bouten zijn 5mm dik, dit past door de meeste gaten van kastdeurtjes en lades. De steeksleutel waarmee de bouten vastgedraaid kunnen worden, is maat 8.