Leren handgrepen zijn een eenvoudige manier om jou keuken, slaapkamer of woonkamer een nieuwe uitstraling te geven. Het leer zorgt voor een luxe uitstraling in je huis. De leren handgrepen zijn makkelijk te bevestigen en passen op bijna elke kast of lade. Wil je weten of de handgrepen ook bij jou passen, gebruik dan onze makkelijke maathulp tool.

Leren handgrepen

Ben je op zoek naar een eenvoudige manier om jou keuken, slaapkamer of woonkamer een nieuwe uitstraling te geven. Leren handgrepen zijn hier uitermate geschikt voor. Het leer zorgt voor een luxe uitstraling in je huis. De leren greepjes zijn makkelijk te bevestigen en passen op bijna elke kast of lade. Wil je weten of de handgrepen ook op jouw meubel passen, gebruik dan onze makkelijke maathulp tool.

Alle grepen zijn gemaakt van plantaardig gelooid leer. Beter voor het milieu en een natuurlijkere uitstraling.

cognac grepen keuken
Gratis verzending Handgemaakt in NL Premium kwaliteit Gratis retourneren

Full grain leer

Al onze leren handvaten zijn gemaakt van full grain leer. Full grain, ook wel nerfleer of vol rundleer genoemd, is het beste deel van het leer. Het houdt in dat de bovenste laag van de huid gebruikt is. Waar de concurrentie alleen maar leren handgrepen van het goedkopere splitleer aanbied, gebruiken wij enkel full grain leer. Het grote verschil zit in de uitstraling. Full grain leer leeft en heeft een luxe en natuurlijke uitstraling. Verder is het leer ook een stuk duurzamer en zal het leer langer mooi blijven

Het leer wat wij gebruiken komt uit Italië. Al decennia lang is dit hét land om leer te halen. De Italianen geven van generatie op generatie de ambacht van het leer looien door. Er is op dit moment geen enkel ander land wat ook maar kan tippen aan de kwaliteit van het Italiaanse leer.

leren handgrepen italiaans leer

Onze klanten

Naast onze webshop verkopen hebben we ook een groot aantal zakelijke klanten. Variërend van interieur stylisten, binnenhuis architecten tot meubelmakers en jachtbouwers. Allemaal partijen die leren handgrepen van een top kwaliteit verwachten voor hun klanten.

Het is ook mogelijk om onze producten in de winkel te verkopen of toe te voegen aan je eigen webshop.

Wil je meer info over de B2B mogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Verschillende leren grepen

We hebben 3 categorieën , elke categorie heeft zijn eigen voor en nadelen. De categorieën zijn: basic leren handrepen, luxe leren handgrepen, en lus leren handgrepen. Hieronder wordt wat meer verteld over de verschillende modellen.

Luxe

Deluxe-leren-handgrepen

Als je voor iets meer fancy wilt gaan dan zijn de luxe grepen misschien iets voor jouw. Dit model is gemaakt van 2 lagen leer op elkaar. Hierdoor zijn beide kanten even mooi. De zijkanten van deze luxe leren handgreep zijn rond afgesneden waardoor een mooi 3D effect ontstaat.

Deze handgrepen zijn tussen de €11,50 en de €12,50.

Basic

basic leren handvatten

Zoals de naam al doet vermoeden is dit de simpelste uitvoering. Het greepje is gemaakt van een enkele laag leer. De zijkanten van het leer zijn met de hand gepolijst om de scherpe kanten er af te halen, maar verder is dit een simpele handgreep.

Dit heeft als voordeel dat dit model scherp geprijsd is. Met van €5,95 tot €7,95 is dit het goedkoopste model in onze collectie.

Lus

lederen lussen

Deze leren lussen zijn gemaakt uit een stuk leer en hebben maar één bevestigingspunt. Dit is dus ideaal als je een kast of la hebt waar maar één gat in zit. Hierdoor hoef je niet in je meubilair te boren en kan je toch een leren handgreep bevestigen.

Deze handgrepen zijn in 3 kleuren te bestellen en zijn tussen €5,95 en €7,95 per stuk.

Leren handgreepjes

Leren handgreepjes zijn helemaal hip. In elk huishuiden is een keuken, kast of lade te vinden. Elk kastje of lade trek je open door middel van een handgreepje. Leren greepjes zijn voor verschillende toepassingen te gebruiken en ze zorgen voor een design & luxe uiterlijk. Niet alleen aan de handgreepjes kun je een mooi uiterlijk geven, ook de handgreepjes zelf kunnen ervoor zorgen dat jouw keuken of lade net even dat andere uiterlijk krijgt dan voorheen. Grepen van leer geven een stoere en luxe uitstraling. Denk niet alleen aan de uitstraling van jouw keuken, maar denk bijvoorbeeld ook aan een kast in de woonkamer, de studeerkamer, de caravan of boot die een andere uiterlijk mag krijgen. Dat kleine detail, namelijk dat leren handgreepje, kan net even dat verschil maken. Met een simpele en makkelijke toevoeging kun je voor een nieuwe en frisse uitstraling zorgen.

Waarom lederen grepen van Mr Been

Een lederen handgreepje van Mr Been biedt luxe en een stoer uiterlijk. Luxe, omdat het leer van hoge kwaliteit uit Italië komt, van verschillende looierijen. Daarna wordt het leer hier in Nederland met de hand verder verwerkt en er een product van gemaakt. Dit betekent dat het leer mooi, stevig en duurzaam is. Naarmate van gebruik wordt het leren handgreepje alleen maar mooier. Je kunt er ook voor kiezen om direct voor een vintage uiterlijk te gaan. Het leer van het greepje is dan iets meer bewerkt waardoor het een stoerdere uitstraling krijgt.
De leren handgreepjes zijn in verschillende leersoorten en maten te krijgen. Je kunt kiezen voor een smal of breed greepje, er zijn 3 verschillende lengtematen, 3 verschillende kleuren en kun je kiezen voor een basic of luxe greepje. Zo kun je jouw leren handgreepje zo passend mogelijk maken. Passend qua lengte, grootte, kleur en uitstraling. Als laatste kun je ook nog kiezen voor een bijpassend boutje. De boutjes krijg je in paren meegestuurd zodat je het leren greepje direct kunt bevestigen. Uiteindelijk is het simpelweg het juiste model kiezen qua kleur en uitstraling, passen doet het greepje wel! Echte luxe dus, iets wat bij de uitstraling van Mr Been past.

leren handgrepen

Hoe worden ze gemaakt?

Het leer komt uit verschillende streken vanuit Italië bij ons binnen, vervolgens gaan wij er met de hand mee aan de slag. Anders gezegd, wordt het Italiaanse leer, hier in ons atelier in Nederland, verder met de hand bewerkt en afgemaakt tot het juiste product. In dit geval een leren handvat. Wanneer er wordt gekozen voor een ‘deluxe’ greepje betekent dat hier meer arbeid aan vooraf is gegaan dan wanneer er gekozen wordt voor een ‘basic’ greepje. Een deluxe handgreepje wil zeggen dat er dubbel leer is gebruikt en het leer gebolleerd is. Dit zorgt ervoor dat het handgreepje aan beide kanten een mooi uiterlijk heeft en er aan de bovenkant/voorkant een bolling ontstaat. De bolling zorgt voor een luxere uitstraling, geeft het greepje meer houvast, stevigheid en het greepje gaat langer mee. Het basic greepje, het woord zegt het al… is een simpel handgreepje, gemaakt van 1 stukje leer. Geen extra bewerkingen. Desalniettemin blijven producten die gemaakt zijn van leer altijd een goed & sterk product.

Welke maat moet ik kiezen?

Passen, doen de handgreepjes van leer altijd. Wij hebben een uitgebreide maat-hulp-pagina. In principe hebben wij voor alle kastjes met breedte van 10 cm tot 18 cm een model beschikbaar (graag meten van boorgat tot boorgat). Eventueel zouden wij ook de greepjes op maat kunnen maken. Stuur dan even een bericht en dan kijken wij wat er mogelijk is. Niks is (te) gek, just let us know!
Kies de breedte, kleur en of je een basic of deluxe greepje wil. Daarna zorgen wij ervoor dat het greepje sowieso gaat passen. Met deze vele keuzes willen wij niet voor verwarring zorgen, maar er juist voor zorgen dat jij jouw greepje kunt customizen. Kies het greepje dat jij mooi vindt en wij leiden je door de volgende stapjes. No worries en customize jouw keuken, kastjes, caravan, bedrijfsruimte, boot of…