Het bevestigen van de leren handgreepjes

Het bevestigen van de leren handgreepjes is heel makkelijk zelf te doen. Hoe het in zijn werk gaat dat kan je zien in de video. Hierin laten we stap voor stap zien wat je moet doen.

Ben je even niet in de gelegenheid om een video te bekijken, dan hebben we hieronder de stappen uit de video uitgeschreven.

Benodigdheden:

  • Schroevendraaier (voor het losmaken)
  • Steeksleutel maat 8
bevestig leren handgreep

Stap 1: handgrepen verwijderen

Als eerste gaan we de huidige handgrepen van de kast of la afhalen. Vaak kan je dit doen doormiddel van het los draaien van een schroef aan de binnenkant van de kast of la. Op deze manier is de handgreep in de meeste gevallen makkelijk te verwijderen.
Niet elke handgreep is echter hetzelfde, dus het kan gebeuren dat deze op verschillende manieren verwijderd dient te worden.

Stap 2: leren handgrepen op z’n plek zetten

Je pakt nu de leren handgrepen en steekt de meegeleverde bouten door de gaten in het leer. Vervolgens steek je de bouten door de gaten in je kast of la. Als het goed is steken de bouten aan de achterkant een beetje door. Je draait de moertjes op de bouten en de moertjes draai je daarna met de hand vast.

leren handgrepen bevestigen
leren handgrepen vast maken

Stap 3: leren handgrepen vastdraaien

De leren handgreepjes zijn nu bijna bevestigd. Het is nu belangrijk om te zorgen dat de handgrepen recht zitten. Kijk van de voorkant goed of alles goed zit. Vervolgens draai je met de steeksleutel de moer vast.
Terwijl je dit doet hoe je met je vinger de bout op z’n plek, anders zit de handgeep alsnog scheef.
Als allerlaatste schuif je de zwarte kapjes aan de achterkant over de bout en moer heen. Zo is alles netjes afgewerkt.

Dat was het! Je leren handgrepen zijn nu succesvol bevestigd.

We zijn heel nieuwsgierig naar hoe jou kast of la er uit is komen te zien. Daarom zouden we het ontzettend leuk vinden als je een foto upload met het eindresultaat.

Foto van leren handgrepen uploaden

Heb je ondanks bovenstaande uitleg toch nog vragen over het bevestigen van de leren handgrepen, of heb je een andere vraag. Hieronder vind je de info om contact met ons op te nemen.